ARTICLE: propietats antioxidants de la cúrcuma

Recentement, espècies i herbes aromàtiques s’identifiquen com a components dietètics amb nombroses substàncies fitoquímiques, moltes de les quals contenen una important activitat antioxidant. Per això, el nombre de publicacions que estudien els efectes sobre la salut d’aquests components està creixent de forma significativa.

En l’ampli ventall de compostos antioxidants es troba la cúrcuma i, més concretament, els curcuminoides i el seu principal component, la curcumina, els efectes de la qual en relació a la salut han estat revisats per investigadors de la Universitat de Granada. Se li ha trobat activitat antioxidant, antiinflamatòria i immunomoduladora, aplicable en malalties cròniques amb base inflamatòria, com l’arteriosclerosi, el càncer, la diabetis, les malalties gàstriques, hepàtiques i intestinals, així com durant el desenvolupament d’alteracions neurodegeneratives, oculars i respiratòries.

Més informació

AUTOR: Maria Manera

FONT: CONSUMER EROSKI

About these ads

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2.273 other followers

%d bloggers like this: