En el marc del projecte INTRADER (Innovació i Transferència per al Desenvolupament Rural), amb la finalitat d’assessorar i formar a interessats en la producció de plantes aromàtiques i medicinals, s’ha desenvolupat la Guía para la Producción Sostenible de Plantas Aromáticas y Medicinales, que inclou els següents apartats:
CONDICIONS DE PARTIDA
- Condicions elegibles
- Tipus d’espècie
- Sector de mercat
- Tipus de producció
- Condicions predeterminades
- Característiques del camp de cultiu
- Disponibilitat i necessitat de recursos
- Necesitats del mercat
- Necesitats de l’espècie
FITXES
- Descripció de les principals espècies
- Formes comercials
- Sectors industrials
- Procés de cultiu
- Bones pràctiques agrícoles
- Procés de transformació
- Assecat
- Destil·lació
- Rendiments i rendibilitat de la producció
- Elaboració de productes finals
- Herbes fresques condimentàries
- Herbes seques condimentàries
- Infusions d’ús en alimentació
- Organització del sector
- Característiques de la venda
- Legislació
- Internet
- Bibliografia
Per a rebre gratuïtament aquest publicació en paper cal omplir la sol·licitud disponible en aquest enllaç, tot i que degut a que hi ha exemplars limitats, es prioritzaran els beneficiaris del projecte INTRADER, tenint en compte que les accions d’INTRADER es desenvolupen en les 5 CC.AA. incloses a la zona de Competitivitat: Aragó, Catalunya, Madrid, Navarra i País Basc.
També es possible descarregar-se 5 fitxes en pdf sobre cultiu, bones pràctiques agrícoles, recol·lecció silvestre, transformació i mercat i comercialització, com a part del servei d’assessorament en producció de plantes aromàtiques i medicinals.
Més informació: Eva Moré (eva.more@ctfc.cat)
FONT: Àrea de Productes Secundaris del Bosc, Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.