PROJECTE: s’estudiarà el cultiu de plantes aromàtiques a les Pitiüses

El Govern Balear finançarà en un 60% els costos de l’anàlisi de prospecció del projecte que impulsarà la indústria de cultiu de plantes aromàtiques autòctones a les Pitiüses (Eivissa i Formentera), cost del qual ronda els 120.000 euros, i que començarà a redactar-se el gener del 2009.

La promotora d’aquesta iniciativa és l’empresa ‘Herbes Eivissenques Marí Mayans’, que compta amb la col·laboració de l’Instituto Nacional de  Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria.

El programa de cultiu i destil·lació compta ja amb els estudis previs sobre aquestes plantes, que permetran la selecció de plantes mares per a la seva posterior reproducció,  i s’experimentarà la plantació de determinades llavors clonades per a la seva reproducció. Així doncs també  es conservarà el genotip d’aquestes plantes per a la seva possible repoblació en el cas que desapareguessin de l’hàbitat pitiús per algun motiu.

La proposta suposarà la plantació de 10 aromàtiques (com la sàlvia, romaní, fonoll, hierballuïsa, farigola, etc) pròpies del microclima de les Pitiüses.

Font: Astrid van Ginkel (FITOMON, S.L.)

Més informació: Europapress.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: