NOTICIA: aprovat l’ús de l’estèvia a Europa

L’estèvia  (Stevia rebaudiana) s’empra des de fa segles a l’Amèrica del Sud, la seva zona d’origen, per endolcir els aliments. Els derivats edulcorants d’aquesta planta, denominats de forma genèrica glicòsids d’esteviol, tenen un contingut calòric molt baix i superen entre 40 i 300 vegades la capacitat d’endolcir de la sacarosa (sucre comú). L’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) acaba de pronunciar-se a favor del seu ús, després que l’any 2000 el rebutgés per considerar que no havia proves suficients que demostressin la seva inocuïtat. Tanmateix només es permet la seva comercialització i ús en productes lliures de sucre o baixos en calories com ara certs refrescs i productes de confiteria sense sucre.

La normativa no s’ha ponunciat pel que fa a les seva aplicacions terapèutiques, però. Diverses investigacions farmacològiques demostren como, després d’un consum prolongat d’una quantitat considerable dels seus principis actius, millora la hipertensió arterial. Altres estudis confirmen el seu efecte positiu en el control de la glucosa de la sang.

FONT: Consumer Eroski 22 d’abril 2010

AUTORA: Maite Pelayo

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: