NOTICIA: l’INIA aposta per les plantes aromàtiques

Segons unes declaracions fetes als medis per MªAngeles Cases, directora del Laboratori de Plantes Aromàtiques de l’Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria, Espanya podria destacar com a líder del sector de les plantes aromàtiques degut al seu clima mediterrani i a la riquesa ecològica de la seva flora, ja que per molts està considerada com el “jardí d’Europa en plantes aromàtiques i medicinals”, tanmateix aquest potencial està desaprofitat degut, entre altres causes, a la manca d’ajuts i subvencions per aquests cultius.

A més, assenyala el gran desconeixement de les exigències agronòmiques i el contingut i evolució dels seus principis actius, com als principals inconvenients per al desenvolupament de les explotacions de les plantes aromàtiques a Espanya, on els agricultors troben dificultats per aconseguir material vegetal seleccionat.

En el laboratori de plantes aromàtiques, els científics estudien les poblacions silvestres, per extreure després els olis essencials del vegetal per destil·lació, i analitzen les substàncies que li donen la qualitat a aquest oli. El resultat es pot conèixer en 24 h.

Contacte: MªAngeles Cases (acases@inia.es), Dpto. Medio Ambiente, Laboratorio de Plantas Aromáticas, INIA

FONT: Europa press, Madrid 22 d’abril de 2010

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: