ARTICLE: la sal de sèsam, un condiment nutritiu

La sal de sèsam (Sesamum indicum), també coneguda com a “gomasio“, és un excel·lent condiment per emprar de forma quotidiana a la cuina. Serveix per salar els aliments, als quals també aporta un deliciós sabor a fruits secs i els enriqueix amb minerals, àcids greixosos insaturats cardiosaludables, lecitina, vitamines i proteïnes.

Les llavors de sèsam contenen un 20% de proteïna, una quantitat similar a la resta de fruits secs, i més calci que la llet en igualtat de pes (150 mg). En proporció, és seu aport energètic és molt superior, ja que un 50% del seu contingut és greix, sobretot insaturat.

FONT: Consumer Eroski, 10 de maig de 2010

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: