ARTICLE: plantes per protegir el fetge dels fàrmacs

La presa simultània de diversos medicaments quan es pateix una malaltia crònica i degenerativa, així com l’abús de certs medicaments que no requereixen recepta, sobrecarrega la capacitat funcional del fetge. Una adequada selecció d’aliments i plantes depura la sang i el fetge, l’òrgan purificador del cos per excel·lència.

Per a regenerar la funció dels hepatòcits, o cél·lules hepàtiques, i que aquests facin de forma correcta la seva funció depurativa i reguladora, serveixen plantes lleugerament amargants com ara el dent de lleó (Taraxacum officinale), el card marià (Silybum marianum) i la carxofa (Cynara scolymus).

Però no totes les plantes medicinals són beneficioses pel fetge. N’hi ha d’altres, que formen part de la composició de complements dietètics, infusions i altres fòrmules, que poden resultar molt tòxiques per aquest òrgan. Ramon Planas Vilà, cap del Servei de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, de Badalona,  i vicepresident de la Asociación Española para el Estudio del Hígado, assegura que “determinades herbes poden resultar molt perjudicials, com ara el pie de paloma (Geranium columbinum), borratja (Borago officinalis), cinerària, nomeolvides (Myosotis), hierba cana (Senecio vulgaris).

Altres estudis també han advertit sobre l’ús de plantes com el kava kava  (Piper methysticum) o el té verd (Camellia sinensis).

FONT: Consumer Eroski, 13 de maig 2010

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: