NOTICIA: una de cada tres persones pren fitoteràpia

Una de cada tres persones de l’Estat espanyol pren plantes medicinals, sobretot per tractar trastorns relacionats amb la digestió i el trànsit intestinal, l’insomni i el sobrepès.

Aquestes dades s’extreuen d’un informe del Centre d’Investigació sobre Fitoteràpia (INFITO) realitzat per la consultora NIELSEN a partir de dades de venda de productes de fitoteràpia en farmàcia i d’una enquest telefònica a 2.000 persones.

L’estudi constata que les herboristeries són els llocs preferits per comprar i on els clients mostren més fidelitat. Un 87% dels enquestats van manifestar que estan molt satisfets o bastant satisfets amb les teràpies. Tanmateix, els clients de les farmàcies són els que mostren més satisfacció, perquè en freqüència reben ajuda d’un professional per a l’elecció del preparat més adequat.

Entre les plantes més utilitzades hi ha la carxofa (Cynara scolymus) i el plantatge de fulla estreta (Plantago lanceolata) per a trastorns en la digestió i el trànsit intestinal, la valeriana (Valeriana officinalis) per a l’insomni i els trastorns nerviosos en general i el té verd (Camellia sinensis) per a prevenir el sobrepès. Altres denoten un fort creixement en l’última any, com ara el nabiu vermell (Vaccinium vitis-idaea) pels trastorns urinaris com ara la cistitis, l’harpagòfit (Harpagophytum procumbens) per combatre els dolors articulars i la soia (Glycine max) pels trastorns relacionats amb la menopausa.

FONT: Una de cada tres persones pren fitoteràpia. Secció La Salut. Regió 7, 27 d’octubre 2010. Amb informació EFE.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: