NOTICIA: camuflatge de marihuana entre el panís

ASAJA ha denunciat una pràctica il·legal que s’ha detectat en els camps de panís (Zea mays) en vàries províncies de Castella i Lleó, com ara Lleó i Palència. Es tracta de petites sembres de marihuana (Cannabis sativa), realitzades suposadament per consumidors o petits traficants d’aquesta droga, que durant el mes de juliol, quan el panís està alt, entren a les finques i arranques les canyes en varis metres sembrant-hi la marihuana, que creix frondosa aprofitant-se dels adobs, tractaments i regs generals que es fa a la parcel·la de cereal.

La marihuana avança així sense el coneixement de l’agricultor, ja que amb el panís crescut no se n’adona de la presència de la plantació intrusa, i només és ara, al novembre, quan entren les segadores, quan apareixen aquestes “calves” en el terreny, que proven el que ha passat allí.

Per ASAJA, aquestes pràctiques il·legals no només són un perjudici per a l’explotació, sinó que a més a més deixen l’agricultor exposat a una situació compromesa, difícilment denunciable, ja que al ser el propietari de la finca estaria obligat a acreditar que no és ell mateix qui ha cultivat la marihuana i que no hauria donat el seu consentiment per a que els intrusos entressin a la seva propietat. Fins i tot, l’agricultor pot témer les represàlies d’aquests desconeguts, els quals poden causar danys al patrimoni agrari (sistemes de reg, cultius, maquinària, etc.)

Per tots aquests motius, que revelen les grans dificultats que tenen els agricultors per a protegir el seu patrimoni, ASAJA demana a les administracions que intensifiqui la vigilància en les zones rurals.

FONT: Infoagro.com 15/11/2010

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: