NOTÍCIA: promouen el cultiu d’àloe a Còrdova

Un grup empresarial dedicat a la plantació i processat d’àloe (Aloe vera) ha iniciat un projecte destinat a establir a Montilla (Còrdova) una nau industrial on s’obtindrà el producte corresponent a una primera fase de processat d’aquesta planta amb destinació als sectors de l’alimentació., medicina i, sobretot, cosmètica.

Edmundo Saldaña, enginyer civil mexicà, és el promotor del “consorci comercialitzador iberoamericà” que es proposa fomentar el cultiu de l’àloe, disposar de la infraestructura industrial corresponent a la primera fase del projecte que serà ampliada posteriorment fins a completar el procés.

La primera fase compta amb un pressupost de 300.00 € i el desenvolupament definitiu arribarà als milió d’euros. Segons Saldaña, la Junta ha aportat uns 100.000 € de suport a aquesta activitat que precisa molta mà d’obra, tant en el cultiu com en la seva transformació. Actualment, existeixen ja més de 20 ha plantades a Montilla. Edmundo Saldaña ha assenyalat, en declaracions al diari CORDOBA, que el desenvolupament de l’activitat industrial suposarà la creació de 36 llocs de treball fix per a la primera fase i d’uns 70 en completar el projecte.

El cultiu de l’àloe no pot ser mecanitzat per les característiques pròpies d’aquesta planta. Això suposa que, una vegada en marxa, es requerirà un treballador per hectàrea.

A més, Saldaña ha precisat que el cultiu de l’àloe és beneficiós pel medi ambient, ja que aquest vegetal no requereix tractaments per malalties i plagues, el que fa innecessària la utilització d’herbicides i pesticides en el camp. En quan a la utilització d’adobs, ha de ser reduïda, en funció de les necessitats pròpies de cada sòl.

D’altra banda, el passat 20 de novembre es va presentar al Saló de Plens de la Diputació de Còrdova la nova Asociación Nacional de Productores y Transformadores del Aloe (ASOCIALOE). L’organització d’aquesta iniciativa pretén donar a conèixer les propietats alimentàries i cosmètiques d’aquesta planta a través de diferents ponències.

FONT: Diario CORDOBA, via Federico Varela (ANIPAM) i Francisco José Polo Gavilán (Asociación Andaluza de Plantas Aromáticas, Medicinales y Condimentarias)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: