ASSOCIACIÓ: es vol crear una agrupació de plantes aromàtiques i medicinals ecològiques al Languedoc Rosselló

La destil·leria vinícola de Murviel-lès-Béziers (Murvièlh en occità), ha estat promocionant la creació d’una nova agrupació de plantes aromàtiques i medicinals en agricultura ecològica, tant per a la producció d’olis essencials com d’herboristeria, actualment sota el tutoria de l’Associació Mosaïque.

Fins ara han realitzat un estudi de viabilitat del projecte, coneixent cada cop més les necessitats dels principals compradors (grups fitofarmacèutics regionals) i les estimacions sobre els costos de producció. D’altra banda, els 30 productors interessats, viticultors en seva majoria, han realitzat jornades de formació i està previst que realitzin visites a explotacions agrícoles i cooperatives del sector PAM, ja que caldrà que s’adaptin a la nova producció tant pel que fa al material com a les tècniques culturals. D’altra banda, s’està duent a terme una reflexió sobre la idoneïtat de crear una agrupació de productors, tant per minimitzar els costos compartint algunes eines, com per associar-se en la defensa dels seus interessos, com per comercialitzar en comú.

Fins al moment, han plantat 4 ha demostratives de dos varietats de farigola (Thymus vulgaris), quimiotips linalol i timol, i s’ha comprat una plantadora.

FONT: Herb@lia nº79

Més informació

Informació complementària

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: