RECERCA: la luteolina de l’api, camamilla o romaní evita la perdua de memòria en l’envelliment

La luteolina continguda a l’api (Apium graveolens), pebrot (Capsicum annuum), pastanaga (Daucus carota), camamilla (Matricaria chamomilla) i romaní (Rosmarinus officinalis), permetria disminuir els efectes negatius de l’edat pel que fa al funcionament del cervell.

Un article publicat al Journal of Nutrition indica que en efecte, aquest compost tindria un efecte beneficiós en les pèrdues de memòria lligades a l’edat.

El compost en qüestió, la luteolina (o luteolol) és una molècula de la família dels flavonoides, metabòlits secundaris de les plantes corresponents a una subclasse dels polifenols, els quals estan continguts principalment a la vinya roja (Vitis vinifera) i al te verd (Camellia sinensis). La luteolina és coneguda per tenir acció antioxidant, essent anticancerígena. El seu efecte antiinflamatori a portar a un equip de recerca de la universitat d’Illinois a Urbana-Champaign a interessar-se particularment en l’acció de la luteolina en cèl·lules immunitàries particulars.

Aquestes cèl·lules, emparentades amb les macròfagues, formen una població anomenada microglia, que es troba específicament al sistema nerviós central. Aquesta població cel·lular s’activa en cas d’infecció (o sigui l’inflamació) i dóna al cervell l’ordre de fer descansar l’organisme (amb efectes de fatiga, pèrdua de la gana…), gràcies a la síntesi de petites mol·lècules: les citoquines. Durant l’envelliment, l’activitat de la microglia es desarregla i sintetitza de manera inapropiada les mateixes citoquines, el que podria ser l’origen de les malalties neurodegeneratives.

FONT: Herb@lia nº79

Més informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: