NOTICIA: l’extracte de romaní ja està autoritzat a Europa com a additiu alimentari

Els extractes de romaní (Rosmarinus officinalis) ja estan per fi inscrits a la llista d’additius alimentaris autoritzats per la reglamentació de la Unió Europea (les directives 2010/67/EU i 2010/69/EU estableixen els criteris de puresa dels extractes de romaní antioxidants i les dosis màximes d’utilització en les aplicacions i els seus usos). Aquesta evolució reglamentària permetrà als industrials agroalimentaris utilitzar la declaració “antioxidant: extracte de romaní”, contribuint així a satisfer la demanda creixent dels consumidors pels productes naturals exemptes d’additius d’origen químic.

Gràcies a aquesta adopció, el mercat dels extractes de romaní es desenvoluparà considerablement a Europa en els propers anys.

L’empresa francesa Naturex (amb una sucursal a Espanya) va llançar el procés de registre dels extractes de romaní com a antioxidants alimentaris a la Unió Europea l’any 1996. L’empresa va invertir en estudis toxicològics i va recolzar el conjunt del procediment amb col·laboració amb dos productors més, Raps i Robertet, amb les quals va constituir l’EREMG (European Rosemany Extracts Manufacturers Group). Així doncs, actualment els quatre mètodes de producció d’extracte de romaní autoritzats per la directiva 2010/67/EU i els criteris de puresa associats estan basats en els procediments posats a punt i emprats pels membres de l’EREMG.

L’activitat antioxidant dels extractes de romaní està directament relacionada amb el seu contingut en àcid carnòsic i en carnosol, els principals compostos antioxidants liposolubles del romaní.

FONT: Herb@alia nº79

Més informació

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: