ARTICLE: antiàcids naturals per pal·liar els excessos de Nadal

Una adequada selecció d’aliments, condiments i infusions pot ajudar a pal·liar els excessos dels menjars de les festes de Nadal.

En assaonar els plats es tindrà en compte les propietats dels condiments i les espècies. D’entre les herbes aromàtiques, n’hi ha que ajuden a fer la digestió, com ara l’estragó (Artemisia dracunculus), l’anet (Anethum graveolens), el llorer (Laurus nobilis), la farigola (Thymus vulgaris), l’anís estrellat (Illicium verum), el fonoll (Foeniculum vulgare) i el comí (Cuminum cyminum). Si es pretèn emprar espècies en l’elaboració dels plats, convé tenir en compte que els pebres (Piper nigrum), el pebre vermell picant (Capsicum annuum) i el bitxo (Capsicum frutescens) són forts pels estómacs delicats.

Després de menjar, prendre una infusió digestiva ajuda a eliminar els gasos i les molèsties digestives, el dolor i el mal de cap o les nàusees associades a l’empatx. Les infusions més adequades es preparen amb camamilla (Matricaria chamomilla), tarongina (Melissa officinalis), til·la (Tilia platyphyllos), marialluïsa (Lippia citriodora) i regalèssia (Glycyrrhiza glabra). El té (Camellia sinensis) suau i reposat també pot ser beneficiós pel seu contingut en tanins, compostos que ajuden a desinflamar la mucosa gàstrica.

FONT: Eroski Consumer, 28 de desembre 2010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: