PROJECTE: producció de nim ecològic i solidari

El projecte Neemland Ecosystem té com a base la llavor d’un arbre conegut com a nim (Azadirachta indica) a partir del qual s’obté un  oli que s’utilitza com insecticida natural.

La base operativa d’aquesta empresa s’ubica a Touba Toul, una petita comunitat rural de l’interior del Senegal, en la que s’ha instal·lat una petita fàbrica en la que treballen vuit persones, a la que es suma una xarxa de 150 dones recol·lectores de llavors.

Al ser un projecte sorgit d’una ONG, el 20% dels beneficis que s’obtinguin s’invertiran en les regions on tinguem xarxes de recol·lectores, sobretot a equipament social, i bona part dels beneficis que es generin s’empraran a la millora de la producció i en matèria d’investigació

A part de les propietats com insecticida ecològic, la llavor de nim té moltes més aplicacions encara per explotar, ja que té propietats fúngiques, antibacterianes i antivirals, pel que la gamma de paràsits que es podria controlar és molt àmplia.

D’altra banda també podria ser de gran utilitat per combatre malalties com el càncer o escurçar problemes peridentals, infeccions de diferents tipus, ajudar a la cicatrització de ferides i actuar sobre tot tipus d’inflamacions.

Precisament, aquest és un dels projectes de Diego Díaz González, responsable del projecte, que té planejat desenvolupar a Tenerife, on aviat s’obrirà una fàbrica per a produir el primer insecticida ecològic de Canàries, creant 5 llocs de treball amb persones en exclusió social. Aquesta estructura es completarà amb la creació d’una empresa de base tecnològica per investigar les possibilitats d’aquest cultiu i un hort dedicat a l’agricultura ecològica, per a testar aquest insecticida.

FONT: Info Vida Sana. Boletín 1.2011

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: