ARTICLE: capacitat antimicrobiana d’extractes de plantes

Conservar els aliments sense comprometre el seu sabor ni la seva inoqüitat és un dels principals objectius en seguretat alimentària. Per això, s’empren additius com els conservants, substàncies químiques que podrien combinar-se amb l’ús d’ingredients naturals com el te verd (Camellia sinensis) o les llavors de raïm (Vitis vinifera).

En una recerca realitzada amb carn d’aus, realitzada per experts d’Estats Units, ha quedat demostrada aquesta eficàcia, amb resultats esperançadors en la lluita natural contra patògens com ara Listeria monocytogenes.

L’ús d’un 75% d’antimicriobians químics i un 25% d’extract5es de plantes naturals actua com a un important agent conservador. L’opció química, per tant, es podria substituir de forma parcial per extractes de plantes naturals.

Segons els responsables de la recerca, la combinació amb la nanotecologia ha demostrat ser més eficaç que la calor, ja que, amb una concentració menor de conservants, la inhibició de patògens és major i dura més en el temps. L’encapsulació dels extractes naturals, per tant, és més efectiva en la reducció de patògens en els aliments processats com la carn.

En el cas de l’extracte de raïm, també té propietats antioxidatives i capacitat per a mantenir el color vermell.

Altres conservants naturals destacables són la ceba (Allium cepa), que té propietats antioxidants i antimicriobianes, i el romaní (Rosmarinus officinalis), que serveix com a antioxidant i és efectiu per a retenir el color i el sabor.

Autora: Marta Chavarrías

FONT: Eroski consumer, 2 febrer 2011

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: