CONGRÈS: el desenvolupament sostenible de les PAM passa per la proximitat, plantes autòctones i varietats d’alta riquesa

Els passats 13 i 14 de gener 2011 va tenir lloc la trobada de professionals del sector de les plantes aromàtiques i medicinals a Chemillé (França), el Rendez-vous d’Herbalia, per parlar sobre el sector de les plantes de la salut-bellesa-benestar i el desenvolupament sostenible.

En les jornades hi va haver una feble participació de productors en comparació amb la forta presència d’industrials, visiblement interessats pel desenvolupament sostenible i les seves conseqüències pel sector. Els productors, per la seva banda, bastant inquiets pel seu futur, van quedar tranquil·litzats per les intervencions.

L’agronomia, la botànica, l’entomologia, les plantes, etc., coses que podrien ser vistes com a desfassades a ulls d’alguns, han vist el seu futur més clar en aquesta jornada. Així es van desgranar nous usos com les plantes riques en saponines o de plantes autòctones que podrien competir amb plantes exòtiques d’altres continents.

D’altra banda, les exigències de traçabilitat, o les preocupacions més recents en etiquetatge mediambiental, d’ètica social, explicades pels transformadors, sembles donar perspectives prometedores pels productors i recerca francesa. Els industrials cada cop necessitaran plantes més riques en principis actius per utilitzar menys dissolvents per obtenir els extractes, o plantes més properes per conformar els aspectes socials, econòmics i mediambientals.

Aquest sembla ser el desenvolupament sostenible del sector de les PAM: producció de proximitat, plantes autòctones i varietats més riques en principis actius.

FONT: Herbalia nº81, gener 2011

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: