ARTICLE: els fruits vermells poden millorar la tensió arterial

Els fruits vermells, també coneguts com a fruits del bosc, com ara la grosella vermella (Ribes rubrum) i negra (Ribes nigrum), els nabius (Vaccinium myrtillus), mores (Rubus ulmifolius), gerds (Rubus idaeus), aranyons (Prunus spinosa) i maduixes (Fragaria vesca), contenen fibra, vitamines, minerals i oligoelements, a més d’una gran varietat de fitoquímics. La major diferència l’aporten els flavonoides, compostos bioactius que intervenen en les propietats sensorials de les fruites (colors intensos grocs i morats, sabor àcid…) i destaquen pel seu paper antioxidant.

Un estudi recent, basat en la tècnica observacional, analitza la relació entre el consum habitual de diferents classes de flavonoides i el desenvolupament de la hipertensió. Les seves conclusions consoliden el paper preventiu dels aliments rics en aquests compostos, com ara els fruits vermells.

Autora: Maria Manera

Font: Eroski Consumer, 2 de febre 2010

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: