TALLERS: sortides per conèixer les plantes medicinals a la Serra de Collerola

Taller de camp de les plantes comestibles d’hivern

Data: 27 febrer 2011, 9:00-14:00

Lloc: Serra de Collserola

Preu: 50 euros

Contingut:

El taller d’orientarà a donar els fonaments per poder identificar les espècies més comunes cosmetibles o amb toxicitat, les seves particularitats, on trobar-les, i aprendre com es poden consumir o cuinar. El curs té una orientació molt pràctica i dinàmica i està adreçat a tothom amb inquietuds sobre el tema, pel que no és necessari cap mena de coneixement previ. Al mateix temps que els continguts s’adaptaran a les necessitats dels alumnes.

Inclou: dossier amb llistat d’espècies, hàbitats i utilitats; identificació de les imatges preses durant el curs via e-mail; certificat d’assistència.

Grup: mínim 8 persones, màxim 18. Places limitades. Reserva de la plaça per estricte ordre de pagament.

Dificultat: les caminades tenen una dificultat mitjana, no es pujaran grans desnivells _ màxim 200 m_ però es transitarà per senders, vies pedregoses o corriols amb vegetació.

 

Taller de camp: plantes remeiers i tòxiques  de la Serra de Collserola

Data: 1 de maig 2011, 9:00 h a  mitja tarda.

Lloc: Serra de Collserola

Contingut:

Sortida de camp de tot un dia. Es recomana anar-hi amb transport públic donat que els punts d’inici i final són diferents i allunyats entre si.

Ambients vegetals: es caminarà per camins passant per diferents tipus d’ambients propis de la Serra de Collserola per tal de veure les principals espècies dels ambients humits dels boscos de les obagues i les plantes dels matollars i prats mediterranis dels solells calcaris.

El taller és molt pràctic, pel que es combinaran totes les explicacions teòriques amb l’experiència física del contacte amb les plantes que es vagin trobant per tal de mostrar-hi les principals característiques fresques, com identificar-les seques, veure’n l’ambient on viuen i l’ús i tradicions del seu voltant.

L’objectiu és el d’aproximar el món de les plantes medicinals tant a persones amateurs com a persones amb experiència en aquest àmbit. El curs s’adaptarà als interessos de cada participant.

Durant el recorregut es veuran al voltant de 25 espècies amb usos medicinals o tòxics, per bé que poden ser moltes més segons l’interès dels participants.

Nivell de dificultat: mitjà. Es caminarà uns 8-10 km, amb un desnivell màxim de 200 m per camins de muntanya.

Destinataris: és un taller adreçat a adults, per bé que poden venir-hi infants sempre i quan tinguin un nivell de resistència física alt i es puguin adaptar al grup.

Inclou: dossier del curs; identificació de fotografies post-sortida via e-mail; certificat de participació

Grup: mínim 8 persones, màxim 18. Places limitades.

Preu: 65 euros. La inscripció no es fa efectiva fins que no es faci un paga i senyal de 30 euros.L’ordre de pagament determinarà l’ordre d’inscripció. Es farà un 25% descompte per la persona acompanyant i un 10% inscripcions fins 1 mes abans.

 

Més informació: Naturawalks, e-mail: info@naturawalks.com, tel. 662251059 / 934900356

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: