CURS: identificació i usos de plantes remeieres de les terres baixes

Curs de camp d’identificació i usos de les plantes medicinals de la zona litoral catalana

Data: 28 i 29 de maig 2011

Lloc: El Montnegre, Maresme (Barcelona)

Contingut:

El curs consisteix en una sortida de camp de dos dies. De 10 del matí de dissabte fins al vespre i de 9.30 fins a mitja tarda diumenge.

Ambients vegetals: Caminarem per camins passant per diferents tipus d’ambients propis de la terra baixa per veure les espècies de boscos, prats i matollars mediterranis i les dels ambients humits dels boscos del Montnegre.

El taller és molt pràctic, pel que es combinaran totes les explicacions teòriques amb l’experiència física del contacte amb les plantes que anem trobant, per tal de mostrar-hi les principals característiques fresques, com identificar-les seques, veure’n l’ambient on viuen i l’ús i tradicions al seu voltant així com aprendre la seva conservació i ús.

Algunes de les plantes comestibles i aromàtiques seran tastades durant l’àpat del sopar.

L’objectiu és el d’aproximar el món de les plantes medicinals, comestibles i útils tant a persones amateurs com a persones amb experiència en aquest àmbit. El curs s’adaptarà als interessos de cada participant.

Nombre d’espècies: Durant el recorregut es veuran al voltant de 40 espècies amb usos medicinals, tòxics o altres, per bé que poden ser moltes més segons l’interès dels participants.

El nivell de dificultat físic: és mitjà. Caminarem uns 8-10 kilòmetres, amb un desnivell màxim de 200 metres per camins de muntanya. Cal que les persones estiguin habituades a caminar en aquestes condicions.

Destinataris: curs adreçat a adults, per bé que poden venir-hi infants sempre i quan tinguin un nivell de resistència física alt i es puguin adaptar al grup.

Allotjament: Can Pica (Casa rural, Hortsavinyà, Maresme).

Grup: mínim 8 persones, màxim 18. Places limitades.

Preu: 180 euros. La inscripció no es fa efectiva fins que es faci una paga i senyal de 50 euros. L’ordre de pagament determinarà l’ordre d’inscripció.25% descompte per la persona acompanyant. 20% en l’inscripció si es fa fins 1 mes abans.

Inclou: dossier de 25 pàgines amb la informació més rellevant; identificació de les imatges via e-mail; pensió completa; certificat de participació.

Altres: s’hi anirà amb vehicle particular pel que és preferible disposar-ne o està disposat a compartir-lo. En cas de no disposar-ne feu-nos-ho saber.

Per més informació i reserves: info@naturalwalks.com,Tel: 934900356/ 662251059

Més informació

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: