NOTICIA: acció francesa a favor de l’herboristeria

La Garance voyageuse, associació francesa per protegir i fer conèixer el món vegetal, ha reprès la iniciativa per a que es revisi el problema de l’herboristeria a França.

En els darrers anys, cada cop més francesos han emprat la fitoteràpia tant per curar-se com per a mantenir la seva salut. Aquest mercat, a cavall de les plantes medicinals i els complements alimentaris, va representar una xifra de negoci d’uns 240 milions d’euros durant el 2007, havent augmentat la demanda regularment al voltant del 17% a partir dels anys 2000. Això es veu amb especial interès per a rebaixar els costos de la salut pública.

Tanmateix, tot i els seus beneficis suscita qüestions de seguretat d’utilització:

  • Qualitat i identificació de la matèria primera.
  • Seguretat de les diferents formes galèniques presents al mercat.
  • Qualitat de l’assessorament rebut en les herbodietètiques.

També hi ha el tema de la conservació de les poblacions silvestres de les espècies emprades, tant a França com a l’estranger.

Amb el decret núm. 2088-841 de 22 d’agost 2008, hi ha un llistat de 148 plantes que es poden vendre al marge del monopoli farmacèutic, però actualment, no existeix cap mena de formació ni de títol que permeti validar una competència professional adaptada a aquest nou contest d’utilització de les plantes medicinal. De la mateixa manera, no existeix cap marca que permeti assegurar que l’origen de la matèria vegetal, sigui silvestre o cultivada, no està manipulada de forma sostenible.

Els actors que conformen el sector de les plantes medicinals són cada cop més nombrosos (cultivadors, recol·lectors, importadors, majoristes, distribuïdors, herboristeries) i entre tots es pretén demanar:

  • una federació dels actors d’aquest sector;
  • la formació i validació de les competències que permetin proporcionar un assessorament expert.
  • un etiquetatge que permeti identificar les herbodietètiques especialitzades i que distribueixen plantes explotades de forma sostenible.

Més informació

FONT: Tela Botanica VIA Herb@lia num. 82

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: