NOTICIA: les herbes aromàtiques a Espanya presenten contaminacions bacterianes

Fins a un 20% de les espècies i el 26% de les herbes aromàtiques comercialitzades a l’Estat espanyol estan contaminades per diverses bactèries, el que fa que es redueixi la seva qualitat. Això ha estat anunciat per un equip d’investigadors de la Universitat de València, Isabel Sospedra, Jose M. Soriano i Jordi Mañes, del Departament de Medicina Preventiva, els quals suggereixen establir sistemes de control sanitari i higiènic des del cultiu fins a l’arribada al mercat d’aquests productes.

En l’estudi es va analitzar la qualitat microbiològica de 53 mostres d’espècies i herbes aromàtiques, com ara la farigola (Thymus sp.) i l’orenga (Origanum sp.), que es venen al mercat espanyol. Els resultats, publicats en la revista “Plant Foods for Human Nutrition”, revelen que el 10% de les espècies estaven contaminades amb microorganismes aerobis mesòfils i el 20% amb enterobacteriàcies. En les herbes aromàtiques, el percentatge de contaminació va ser del 26% per ambdós tipus de bactèries.

L’estudi mostra que per a una mateixa espècie d’herba aromàtica o espècia poden aparèixer variacions, probablement degudes a que les condicions de producció i cultiu no són les mateixes en els diferents territoris. La composició dels olis essencials d’herbes aromàtiques i espècies varia segons la seva regió geogràfica, la seva edat i tipologia, així com el mètode d’assecat. Algunes mostres analitzades, com ara la farigola, van registrar una bona qualitat higiènico-sanitària degut, probablement, a la presència d’olis essencials amb propietats antibacterianes.

FONT: Eroski consumer, 4 de març 2011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: