NOTICIA: el mentol de les cigarretes és perjudicial per la salut

El 65% dels adolescents que fumen opten per les cigarretes mentolades. El mentol s’utilitza de forma habitual en aquestes cigarretes com a additiu per a proporcionar frescor. Tot i això, el Comité Nacional para la Prevención del Tabaquismo demana que es retiri de la venda al públic aquest tipus de tabac ja que aquesta substància, a més de potenciar l’hàbit de fumar, provoca efectes més nocius en l’organisme humà, més encara quan s’està en ple desenvolupament.

El mentol està associat a productes per a la higiene denta o glopejos bucals, llaminadures i caramels, medicaments, pastilles per la tos, cremes pel dolor i locions per tractar la picassor, entre altres. S’associa a la menta, al seu frescor i al seu origen vegetal. Per aquests motius, poques vegades es té en compte que és un alcohol obtingut de forma sintètica a partir de la menta (Mentha arvensis) i que pot implicar intoxicació.

Segons professionals del sector sanitari de 40 associacions professionals i societats científiques, el mentol que inclouen algunes cigarretes és tot menys innocu. Augmenta la proporció lliure de nicotina i potencia les seves propietats addictives, a més de ser broncodilatador, per que la nicotina penetra de forma més profunda en l’arbre pulmonar i s’inhalen més substàncies cancerígenes. A la vegada, fa el producte menys desagradable en les primeres fases del consum i emmascara el gust del tabac i els primers signes nocius.

FONT: Eroski Consumer, 25 març 2011

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: