WEB: el projecte HERBAM vol recuperar la memòria de l’ús de les plantes aromàtiques i medicinals

S’inicia el projecte HERBAM (http://www.herbam.net) per a la recuperació de la memòria tradicional de l’ús de les plantes aromàtiques i medicinals del Mediterrani.

Es tracta d’un web cercador de plantes que permet que l’usuari també n’inclogui, així com obtenir molta més informació de cada espècie.

HERBAM és un projecte etnobotànic que té per objectiu recollir i transmetre els usos de les herbes medicinals i aromàtiques afavorint la comunicació entre persones de diferents generacions i apropant-les a la societat. Aquest projecte, realitzat per l’Àrea de Productes Secundaris del Bosc del CTFC i subvencionat pel Plan Avanza del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio, es farà a les Balears, Catalunya, Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia, Andalusia, Ceuta i Melilla, i vol promoure el consum actual d’aquestes espècies i contribuir a desenvolupar el sector agroforestal i artesà.

L’usuari pot trobar i incloure informació botànica, d’usos, de comerç, d’artesania i d’empreses relacionades amb les plantes aromàtiques i medicinals.

També les escoles poden accedir a una guia per a treballar amb els alumnes la informació etnobotànica a partir d’entrevistes amb gent gran, afavorint el contacte entre les diferents generacions.

El proper diumenge dia 10 d’abril 2011 a Firanatura a Lleida, tindrà lloc la presentació del projecte HERBAM.

FONT: Àrea de Productes Secundaris del Bosc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: