ARTICLE: com tractar la febre i el refredat en nens

En els nens, les malalties es desenvolupen de forma diferent als adults, però se’ls pot reforçar el seu sistema immunitari i superar problemes quotidians amb remeis que no tenen els efectes negatius de les teràpies convencionals.

Els nens tenen un sistema immunitari en creixement, com la resta de l’organisme, i per això tenen una manera d’emmalaltir diferent als adults; fins i tot en les mateixes malalties, el procés evolutiu d’aquestes és diferent a la d’un adult degut, entre d’altres coses, a aquesta immunitat que aprèn amb cada febre o de cada problema.

Com tractar la febre

El tractament de la febre és simple, ja que consisteix en beure molts líquids, en forma d’aigua, infusions o suc de fruites naturals; en segon lloc, es poden fer banys en una banyera amb aigua tèbia. L’ús del paracetamol ha de ser coherent i començar quan el nen/a superi els 38,5º, però no abans. L’ús freqüent de paracetamol sobrecarrega el fetge, el principal òrgan de neteja de l’organisme, i frena els mecanismes naturals de l’organisme, com la febre, que es bo tenir-la de tant en tant.

Algunes plantes medicinals, com la til·la (Tilia sp.) i el saüc (Sambucus nigra) ens poden ajudar.

Les bràctees de la til·la tenen una gran fama com a sedants i tranquil·litzants, si bé una de les accions principals que tenen és la de ser sudorífiques, estimulant així la reducció de temperatura en cas de febre. Una infusió calenteta de til·la és agradable de sabor i farà suar i tranquil·litzarà una mica l’infant. Si a més hi afegim mel, aquesta té una acció expectorant.

La infusió de flors o fruits de saüc s’empren des de fa molt de temps per les afeccions respiratòries. Les flors tenen acció sudorífica i sedant, molt semblant a la til·la; mentre que el suc dels seus fruits tenen acció estimulant immunitària amb una possible acció inhibidora del l’acció dels virus.

Refredats

La producció de mucositat en els refredats és bona i facilita una més ràpida resolució. Per això, la finalitat d’una de les mesures higièniques o de tractament és estimular la formació de mucositat i que s’elimini després.

Els glucòsids de l’all (Allium sativum), de la ceba (Allium cepa) o dels porros () són alguns dels remeis nutricionals més interessants. Aquestes verdures fan una forta olor deguda al seu contingut en tiols (derivats del sofre), que ajuden a fluidificar les secrecions i a reduir la seva espessor. La millor forma de prendre’ls és en sopa o caldo.

Una altra cosa és que l’all i la ceba tenen olis essencials amb efecte antisèptic per contacte o exposició, pel que es recomana el vell remei de posar una ceba tallada per la meitat prop del cap del malalt, per a que de nit i dia respiri l’aire encebat, el qual li previndrà de complicacions i facilitarà el desenvolupament positiu del refredat.

AUTOR: Jospe Lluís Berdonces, de Integral Centre Mèdic i de Salut

FONT: Medicina natural para niños, Integral

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: