LEGISLACIÓ: s’autoritza la venda de purí d’ortiga a França

El 28 d’abril de 2011 es va publicar a França l’autorització per a posar al mercat el purí d’ortiga (Urtica sp.) com a preparació natural poc preocupant per l’ús fitofarmacèutic.

Les preparacions conegudes com a “purins d’ortiga”, obtingudes a partir de les fulles fresques o seques d’ortiga segons la recepte detallada a continuació, han estat autoritzades a ser posades al mercat a França com a substància de base amb un ús fitofarmacèutic, acordant la següent menció en els productes: “utilització autoritzada en els jardins”.

Recepta de fabricació i condicions d’utilització del purí d’ortiga

Fabricació i ingredients

  1. Macerar les fulles d’ortiga (escollir els brots joves i no els que tinguin grana) dins d’aigua (aigua de pluja o de font preferentment) a raó de 1 kg per 10 litres d’aigua, sense afegir-hi res més. La fermentació es pot facilitar si l’ortiga es trosseja prèviament.
  2. Remenar la barreja tots els dies.
  3. Deixar-ho macerar 3 o 4 dies a 18ºC per obtenir un efecte insecticida i fungicida.
  4. Filtra la maceració i diluir el filtrat dins unes 5 vegades el seu volum d’aigua (aigua de pluja o de font preferentment) en un recipient tancat i identificat.

Assegurar-se que el pH del purí obtingut sigui de l’ordre de 6 a 6,5, resultat d’una fabricació i d’una conservació en bones condicions.

Utilitzacions indicades

  • Ús fungicida: sobretot contra el míldiu.
  • Ús insecticida: principalment contra els pugons i els àcars.
  • Activador o regulador del creixement dels vegetals.

Condicions d’utilització

Utilització en tractament del sòl o en polvorització foliar. El responsable de la posada al mercat haurà de precisar les dosis, els estadis i les freqüències d’aplicació

Més informació

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: