NOTICIA: l’oli d’onagra alimentari no és tan efectiu com venen

L’oli d’onagra és l’extracte oliós concentrat obtingut de les llavors de dues plantes (Oenothenra biennis i Oenothera lamarkiana), de la família de les Onagràcies. Normalment s’empra com a complement alimentari, en forma de càpsules de gelatina tova.

Tant el consumidor com alguns professionals de la salut identifiquen aquest complement amb el seu paper en la millora de diferents símptomes propis de la dona, des de la síndrome premenstrual fins a la menopausa. La seva riquesa en àcid gras poliinsaturat, l’àcid gamma-linoleic, li confereix una gran quantitat de beneficis per la salut, a part dels anteriors. Així se la relacionat amb el manteniment de la pressió arterial, el control del colesterol LDL, la millora de la salut mental, el manteniment de l’estructura, elasticitat i funcionalitat de la pell i propietats antiinflamatòries, entre d’altres.

Tanmateix, l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) s’ha posicionat en aquest aspecte i ha emès una opinió científica en la que declara no haver trobar cap relació causa-efecte entre el consum de l’oli d’onagra i la major part de les al·legacions anteriors. En la resta de casos, la seva opinió és que les al·legacions proposades són massa generals o poc específiques com per a poder regular el seu ús o que excedeixen la seva competència en referir-se a tractaments més mèdics que alimentaris.

FONT: Juan Revenga per a EROSKI CONSUMER, 30 de maig 2011

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: