ACTE: presentació de l’obra Camins de Salut

Presentació de la col·lecció de quaderns

Camins de salut. Itineraris per conèixer les plantes medicinals de les comarques gironines

Data: 22 de juny 2011, 19:30 h.

Lloc: Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes (Girona).

Contingut: als quaderns s’hi troben textos sobre la flora medicinal, la vegetació de les comarques gironines, consells de comportament i relació amb la natura i preparacions per utilitzar les plantes remeieres. Agradables caminades saludables, coneixement de la flora autòctona i dels seus beneficis per als humans seran propiciats per aquests quaderns que posen a l’abast de tothom la riquesa natural dels itineraris descrits. Els cinc quaderns que segueixen el primer, de caràcter més general, duen per títol:

  1. De la Farga a la collada de la Balmeta (Vall de Camprodon);
  2. De la font del Ferro al castell de Sant Miquel (Gavarres);
  3. Del cap de Sant Sebastià a Tamariu (Costa Brava);
  4. L’antic estany de Sils (la Selva);
  5. Jardí Botànic Marimurtra (Blanes).

Aquesta obra, patrocinada i editada per Dipsalut (Diputació de Girona), ha estat preparada per un equip del Jardí Botànic Marimurtra, de la Fundació Carl Faust, i experts contactats expressament per a aquest projecte. En són autors Núria Torrelles, Núria Membrives i Gabriel Mercadal amb l’assessorament dels doctors Josep Antoni Rosselló i Joan Simon i sota la coordinació del doctor Josep Maria Camarasa. A més de nombroses fotografies els quaderns, dissenyats per Tangram Estudi Gràfic, contenen il·lustracions originals de Pere Vilaldama.

La col· lecció té un preu de venda de 18 € i es pot obtenir a través de la Fundació Carl Faust a la seva botiga del Jardí Botànic Marimurtra o a llibreries col·laboradores.

Més informació

Invitació

Amb la mateixa temàtica de l’obra s’organitza una exposició itinerant per les comarques gironines des del novembre de 2010. Durant el mes de juny ha estat a Hostalric, Sils i en els propers dies a Tossa de Mar:

  • CAMINS DE SALUT. DEL 22 al 30 de juny de 2011. Casa de Cultura. Exposició CAMINS DE SALUT. Exposició sobre les plantes medicinals que tenim a l’abast a la nostra zona. Obert de dilluns a divendres, de 10 a 19 h.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: