FIRA: Firapam posa de relleu les plantes en l’art

FIRAPAM – 9ª Trobada de plantes aromàtiques i medicinals al Pallars Jussà

Dates: 24-26 juny 2011

Lloc: Museu Comarcal de Ciències Naturals, Tremp (Lleida)

L’entorn natural de la comarca del Pallars Jussà fa possible el creixement d’una gran varietat de plantes aromàtiques que, tradicionalment, s’han usat amb finalitat artística: en l’elaboració de quadres amb flor seca, bossetes aromàtiques per a armaris, rams de flor seca o fresca, etc.. N’hi ha que tenen propietats medicinals i se’n fan remeis casolans, per tal de combatre determinades malalties o com a complement de la medicina tradicional. Alhora, algunes d’aquestes plantes s’utilitzen en la gastronomia pallaresa com a condiment i guarniment de diferents plats, així com en infusions i licors, com la ratafia.

L’objectiu de la trobada és fomentar el coneixement d’aquesta part de la cultura tradicional, recuperant i donant a conèixer els múltiples usos de les plantes aromàtiques i medicinals en aquestes contrades.

Programa:

Del 25 de juny al 30 de juliol 2011

  • Exposició FLORA PALLARESA, UNA VISIÓ PARTICULAR, basada en obres sobre plantes aromàtiques i medicinals. Amb la presència de l’artista Gemma Molera i la comissaria Rosa Maria Subirana

Dissabte, 25 juny 2011

  • 16:00-18:30 h – L’art de les flors del vent.  Taller de gravat amb l’objectiu de crear un LLIBRE D’ARTISTA on les plantes medicinals i les flors característiques de la comarca hi seran presents a partir de l’observació, del dibuix al natural, la fotografia i el collage. A càrrec de Gemma Molera. Públic: adult. Preu: 8 €.
  • 19:00 h – Presentació del Projecte HERBAM: Memòria Mediterrània de l’ús de les Herbes, a càrrec de l’Eva Moré, investigadora del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.
  • Posterior degustació de cuina pallaresa elaborada amb plantes aromàtiques. Col•laboren: Hotel Segle XX, Bar Restaurant Cal Borrell, Hostal Restaurant Buenos Aires, Hotel Terradets, Restaurant Gab’s, Forn de pa Ribera, Distribuïdor Ramiro Feliu, Cellers Vila Corona.

Diumenge, 26 juny 2011

  • 11:00 – 13:30 h – Petits grans artistes estampant flors. Taller de gravat on s’experimentarà una sèrie de possibilitats creatives d’aquesta tècnica, realitzant monotips i proves fantasma amb plantes i tintes de colors, per crear un objecte d’art que us sorprendrà. A càrrec de Gemma Molera. Públic: infantil.

Més informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: