VISITA: Museu Herb Garret a Londres

Herb Garret

Lloc: St Thomas’ Street, darrera London Bridge Station, Londres (Regne Unit)

Si aneu a Londres podeu visitar un museu dedicat a aquell temps en què els londinencs només feien servir les herbes per curar-se.

El Garret, situat en un àtic damunt l’església de St. Thomas, es va construir el 1703, i  antigament servia per a emmagatzemar herbes seques que empraven els hospitals per tractar els seus pacients.

Les herbes medicinals es van estar assecant i preparant en l’Herb Garret durant més de 300 anys. De fet, hi ha ressenyes que en el 1305 Edward I feia pagar taxes a la regalèssia (Glycyrrhiza glabra) que entrava pel London Bridge, ja que era una arrel amb molta importància medicinal que servia per tractar refredats.

També era normal trobar-hi donzell (Artemisia absinthium), i tal com fa referència el seu nom en anglès (wormwood), servia per eliminar els cucs intestinals, un problema molt habitual entre la gent pobre de Londres.

Hi havia un annex que connectava el Garret directament amb hospital del veïnat, i el dispensari estava just abaix al carrer, ja que la gent anava a l’apotecari quan no es trobaven bé.

En les recerques fetes sobre l’ús de les herbes en els hospitals, es va trobar que el cirurgians empraven la camamilla (Matricaria chamomilla) com a antisèptic durant les operacions de pedres a la bufeta, tenint un rati d’èxit molt alt tot i no emprar ni anestèsics ni rentar-se les mans.

Més informació

D’altra banda, durant sis setmanes cada dissabte es pot visitar el Urban Physic Garden, un petit abocador de Southwark que ha estat transformat en un jardí medicinal per més de 100 voluntaris, els quals van demanar al seu propietari el permís per a recuperar l’espai i convertir-lo en un jardí comunitari temporal.

Veure imatges del procés de transformació

FONT: BBC News, 9 juny 2011 (via NWFP-Digest-L No. 8/11)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: