NOTICIA: s’assegura la producció de llúpol nacional a un preu menor

La Sociedad Española de Fomento del Lúpulo, de la que en formen part les empreses cerveseres Heineken España, Mahou-San Miguel, Grup Damm, Hijos de Rivera, La Zaragozana, Compañía Cervecera de Canarias i el propi Grupo de Cultivadores del Lúpulo (amb un 20% de la societat), han arribat a un acord per a garantir la comercialització de la totalitat del llúpol (Humulus lupulus) que es produeixi a España, del 2001 fins al 2015.

Aquesta negociació garanteix la compra del llúpol a l’Estat espanyol durant 5 anys, fet desitjable en una situació actual d’excedent mundial de llúpol, que està fent que les cerveseres no contractin cultiu a Europa. Tot i que es pagarà un preu més baix, un 26 % menys, l’acord ha aconseguit un preu mig de compra de més del doble dels preus als que s’estan tancant els contractes a Europa pel mateix període de temps (tenint en compte que els fan només a partir de l’any 2013, ja que no hi ha cap demanda de llúpol per les collites del 2011 i 2012).

El sector cerveser esmenta que, amb aquest esforç, mostra la seva aposta per la matèria primera nacional, produïda gairebé en la seva totalitat a la província de Lleó. La signatura d’aquest acord assegura uns ingressos bruts d’entre 7.000 €/ha per la varietat Nugget i de 12.000 € per la varietat Columbus (varietat que promou la línia d’ajut aprovada recentment tant pel Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino, com per la Junta de Castilla y León).

Tanmateix, ASAJA, en un comunicat, ha considerat aquesta baixada de preus (de 4,07 a 3 €/kg) com un mala notícia i ha lamentat que la indústria de la cervesa hagi fet us de la seva situació de domini per imposar uns preus de ruïna als productors.

FONT: Alimarket Alimentación (8 de juliol 2011) i Todo Castilla León Digital (6 de juliol 2011)

Anuncis

One Response to NOTICIA: s’assegura la producció de llúpol nacional a un preu menor

  1. Haneem ha dit:

    ¿Por qué lo compran a un precio inferior de 26% y, además, la cosecha va a ser en 2013, esperar por lo menos un año y medio a partir de ahora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: