NOTICIA: Portugal ha creat un observatori de les interaccions de les plantes amb medicaments

La Facultat de Farmàcia de la Universitat de Coimbra acaba de crear el primer centre mundial dedicat a l’estudi i a la col·lecta d’informacions sobre les interaccions entre plantes i medicaments: OIPM – Observatório de Interações Planta-Medicamento.

L’objectiu d’aquest observatori és el de substituir les informacions científiques a les idees rebudes, amb la finalitat d’insuflar un canvi de comportament en la població i evitar així possibles repercussions negatives en la salut de la gent. La idea és constituir un recull d’informacions per a la seva divulgació, tant entre els professionals de la salut com entre la població en general.

La coordinadora del projecte, Maria da Graça Campos, precisa que s’estudiaran diferents casos, entre els quals hi ha les interaccions entre les plantes i la warfarina, un anticoagulant emprat en la prevenció de la trombosi, i que presenta també un efecte rodenticida. De fet, sembla que l’administració d’aquest medicament no és compatible amb el consum d’all (Allium sativum), ceba (Allium cepa) o de soja (Glycine max). També s’estudiaran profundament els complements vitamínics i els productes de dieta.

Aquesta observatori reagrupa 20 investigadors en diferents dominis, que van des de la farmàcia fins a la medicina, passant per la medicina legal i el dret.  En un principi, però, les activitats es concentraran en els casos portuguesos, amb una ampliació progressiva cap a altres països.

FONT: bulletins-electroniques.com – 31/5/2011 (via Herb@lia nº86 – juny 2011)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: