NOTICIA: projecte per conèixer el consum de plantes silvestres al Japó

TRAFFIC (organització té per objectiu assegurar que el comerç dels animals i les plantes silvestres no amenacen la conservació de la natura) ha iniciat un nou projecte per promoure la producció i el consum sostenible de plantes aromàtiques i medicinals silvestres emprades tradicionalment al Japó.

Segons Kahoru Kanari, de l’oficina de TRAFFIC East Asia, les plants silvestres són molt importants a la cultura japonesa per una gran varietat d’utilitzacions, que inclou la medicina tradicional “Kampo”, l’encens tradicional “Kodo“, cosmètics i decoracions, i més recentment, també s’han importat com a ingredients en infusions i condiments.

A mesura que la consciència ambiental i la demanda d’un estil de vida saludable creix entre els consumidors japonesos, es fa necessari més que mai promoure l’ús sostenible d’aquests recursos.

El nou projecte (Estalvi de les espècies asiàtiques de plantes aromàtiques i medicinals a través de la participació del sector privat japonès) ajudarà a les empreses japoneses a introduir la producció i les pràctiques de proveïment d’ingredients de plantes silvestres d’una forma responsable. A mateix temps, s’animarà als consumidors a cercar els productes d’origen sostenible.

D’acord amb l’informe de TRAFFIC (The State of Wildlife Trade in Japan), durant el 2007, el Japó va ser el 4rt importador mundial, en termes de valor, de plantes medicinals i aromàtiques emprades en la indústria farmacèutica (al voltant dels 118 milions de dòlars americans).

Anastasiya Timoshyna, responsable del programa de plantes aromàtiques i medicinals de TRAFFIC, comenta que arreu del món, hi ha moltes plantes silvestres amenaçades per la sobre-explotació, i Japó és un dels majors consumidors de recursos de plantes silvestres. Un compromís a llarg termini de la indústria japonesa per adoptar pràctiques d’aprovisionament sostenibles tindria un impacte significatiu en la conservació de plantes medicinals a la natura.

El projecte promourà l’aplicació de les bones pràctiques internacionals per a la recol·lecció sostenible de plantes establertes per la FairWild Standard, amb el suport del Keidaren Nature Conservation Fund (KNCF) com a part del treball de TRAFFIC sobre les plantes medicinals i aromàtiques.

Més informació

FONT: Traffic – 23 de juny de 2011 (via NWFP-Digest-L No. 9/11)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: