RECURSOS: avantatges de les herbes i espècies a la cuina

Bernard Benbassat,  cuiner i assessor culinari que col·labora amb el web Ets el que menges, argumenta que incloure fines herbes, herbes i espècies als nostres plats té enormes avantatges, ja que són la seva columna vertebral aromàtica i dietètica.

Prendre una infusió després de menjar –sobretot després de sopar– és un acte saludable. Bé, doncs, incorporar les mateixes herbes en la preparació dels plats, té el mateix efecte i, a més, hi afegeix encara més gust i més aroma.

Les herbes i espècies són un teclat aromàtic i de propietats dietètiques immens. La personalitat d’un cuiner es pot configurar a través de l’ús subtil que faci d’aquestes ajudes. A vegades, val més abstenir-se’n per l’alt potencial aromàtic que poden tenir certes matèries primeres. L’art és saber respectar aquesta identitat afavorida per la naturalesa i no reaccionar sistemàticament, malgrat que tinguem totes les FHE a l’abast.

Per norma general, convé comprar el producte en el seu estat original, és a dir, que no estigui mòlt ni trossejat. La conservació i autenticitat de les essències aromàtiques seran superiors. Aquests productes, en general molt volàtils, s’han de conservar en recipients opacs, tancats hermèticament, en un lloc fresc i sec. Així dons desaconsella utilitzar una bossa de paper i col·locar-los prop dels fogons.

FONT: Fines herbes, herbes i espècies, Ets el que menges

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: