ARTICLE: cal vigilar amb les infusions per aprimar

La creença popular, tot i que no del tot certa, de que les infusions no tenen els efectes secundaris dels fàrmacs fa que sigui habitual l’autoconsum i l’abús quan el que es vol es aconseguir l’objectiu de perdre pes en un temps límit. Tanmateix, aquesta pràctica pot ser arriscada i contraproduent. Determinades plantes preses en excés, bé en infusió o en altres presentacions (extracte, comprimits), poden interactuar en l’efecte d’altres medicaments.

La combinació de vàries plantes en cada bosseta d’infusió es fa en funció de les propietats de cadascuna d’elles. Les més comunes són la cua de cavall (Equisetum arvense), el senet (Cassia angustifolia), el te verd  i el té vermell o pu-erh (Camellia sinensis). Depenent de la barreja, les infusions poden vendre’s com a sadollants i que calmen la gana, digestives o laxants.

Moltes d’aquestes plantes només tenen la particularitat de ser diürètiques o laxants, efectes que poden resoldre la incomoditat derivada de la retenció de líquids puntual (menstruació, inflor per calor o falta d’hidratació) o d’un estrenyiment passatger, però no resol el problema de sobrepès o obesitat. Tot i que es perd líquid, i per tant pes, no significa que un s’aprimi, ja que no es perd greix, ja que aquest no és soluble en aigua.

Si provoquen un accentuat i continu efecte diürètic en l’organisme, poden afectar el funcionament normal dels ronyons i del cor en alterar l’homeostasi del sodi i del potassi, provocant rampes musculars, hipotensió, marejos, arítmies i, fins i tot, convulsions.

Autora: Maite Zudaire

FONT: Eroski Consumer, 25 d’agost 2011

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: