TALLER: infusions en temps de crisi

Els mesos de gener i febrer 2012 s’han realitzat un seguit de tallers a la província de Lleida amb el títol  ‘Infusions en temps de crisi’, dirigit a aquelles persones interessades en el consum de plantes aromàtiques i medicinals. A més, s’explica com fer-ne una producció domèstica o una recol·lecció sostenible per l’autoconsum.

Ja s’ha impartit a la Seu d’Urgell, les Borges Blanques, Artesa de Segre, Almacelles i Tremp. Avui tindrà lloc a Mollerussa i el divendres a Balaguer.

Durant la xerrada es presenten aquestes herbes d’ús tradicional domèstic per tractar desordres lleus com constipats, tos, mal de panxa, mal de cap, nerviosisme, afonies, indigestions, etc., i alhora es treballen els conceptes de bones pràctiques de recol·lecció i transformació de les herbes. A més a més, es donen a conèixer els conceptes més bàsics per a fer una producció domèstica de les espècies d’ús més freqüents. La xerrada finalitza amb un tast d’infusions, tot fent incidència en aspectes de qualitat de le sherbes consumibles.

 Aquesta xerrada pràctica està promoguda pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, amb el suport de la Diputació de Lleida i amb la col·laboració els ajuntaments d’aquestes poblacions.

Tornar al remei de les herbes no és només un bon consell en època de crisi. És aprofitar les propietats que ens dóna la natura per no castigar-nos tant el cos amb medicaments.

Així se’n fa ressó el diari El Punt-Avui, on Emília Gómez, una herbolària que té botiga al carrer Hospital de Barcelona des de l’any 1987, assegura que les herbes no s’han deixat mai de vendre tot i que admet que les senyores grans s’han convertit ara en les seves principals clientes. Malgrat això, assegura que també la gent jove és força fidel a les plantes. “Als joves sempre els han agradat i són uns bons clients, però és evident que la majoria de la població les desconeix”, manté.

La camamilla, un dels digestius més comprovats que també va bé per al mal de panxa; la til·la, que tranquil·litza; la marialluïsa, que també va bé per al mal de panxa, i la menta són, segons aquesta experta, les plantes més venudes. “La majoria de clients en compren diverses perquè el que els agrada més és fer-se les seves barreges”, diu.

La gent prefereix les plantes a atipar-se de pastilles, però el tema és que en molts casos les pastilles les recomana el metge i aleshores surten gratis a la Seguretat Social”, es queixa. Diu que també es compren moltes plantes per als infants, perquè no estiguin tan nerviosos, com ara la melissa i també la camamilla.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: