NOTICIA: plantes aromàtiques autòctones per restaurar pedreres

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), centre de recerca adscrit al Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, participa en un projecte per recuperar un espai natural, aportant espècies de plantes autòctones.

Des de l’any 2006, l’empresa Servial està duent a terme la restauració de la pedrera del Sot de Goleres, ubicada a Castellar del Vallès (Barcelona) i que va cessar la seva activitat fa gairebé trenta anys. L’objectiu d’aquestes obres (que finaltizaran aquest any 2012), és recuperar un espai natural i, possiblement, transformar-ho en amfiteatre natural a l’aire lliure on oferir espectacles per a la població d’aquest poble vallenc.

En el marc de les activitats desenvolupades en dos projectes de recerca del MICINN, la Dra. Cinta Calvet i la Dra. Amèlia Camprubí del programa de Protecció Vegetal Sostenible, han aportat un seguit de plantes autòctones micorizades com ara baladres, espígols (Lavandula sp.), geranis, sàlvies (Salvia sp.) i farigoles (Thymus sp.), a més de realitzar diverses plantacions als talussos de la pedrera.

A més a més, diversos tècnics i investigadors de l’IRTA visiten periòdicament les obres del Sot de Goleres per veure com creixen aquests exemplars i comprovar la seva adaptació al nou habitat natural.

Més informació

FONT: IRTA’l dia, febrer 2012

About these ads

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2.273 other followers

%d bloggers like this: