NOTICIA: collita de la farigola blanca o mastiquina

El Parc de les Olors de Vall de Ros, han informat en el seu butlletí, que han realitzar la primera collita de Thymus mastichina, que tot i ser del gènere Thymus (farigoles), es coneix amb el nom de marduix o mastiquina.

La farigola que creix espontàniament a les nostres terres l’espècie Thymus vulgaris, però de farigoles n’hi ha de molt diferents. De fet, l’adaptació al medi de les plantes fa que puguem notar fins i tot diferències d’aroma i de forma de la planta fins i tot en el mateix tipus de farigola.

La mastiquina és una altra espècie de Thymus del que estem acostumats a veure per Catalunya. Es tracta d’una farigola endèmica del centre sud d’Espanya i de Portugal, pròpia de terres més aviat àcides, on creix de manera espontània en alzinars esclarissats. Se la distingeix perquè les seves flors formen un pomet al final de la tija de color blanquinós i peludet.

A les propietats desinfectants de la farigola comuna, en aquesta s’hi suma una aroma propera a l’eucaliptus que ens indica les seves propietats balsàmiques , alhora que també va bé per combatre els fongs. Al Parc de les Olors tenen comprovat que davant del primer símptoma de refredat si ens prenem una bona infusió de farigola blanca abans d’anar a dormir, a l’endemà ens llevem nous. I per a la tos va fantàstica.

FONT: Parc de les Olors. Butlletí setembre-octubre 2012

Més informació d’activitats

Anuncis

One Response to NOTICIA: collita de la farigola blanca o mastiquina

  1. Hi, yes this article is actually pleasant and I have learned lot of things from it regarding blogging. thanks.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: