NOTICIA: creació d’una associació de productors de plantes aromàtiques a la Catalunya nord

El sector de les plantes aromàtiques i medicinals a la Catalunya nord s’ha estructurat amb la constitució, el passat 12 de juliol 2012, del Syndicat Agricole des producteurs de plantes à Parfum, Aromatiques et Médicinales (PPAM) des Pyrénées-Orientales.

Aquesta associació agrupa professionals provinents de dos sectors complementaris: el sector de les herbes fresques (plantes condimentàries en producció de reg tipus hortícoles per a la producció de manats) i el sector de les PAM seques (plantes de garriga en producció de secà per a l’obtenció d’olis essencials o fulla seca).

Des de fa gairebé 20 anys, hi ha una vintena de productors que s’han especialitzat en la producció d’herbes fresques amb destinació a la gran distribució i a majoristes. Cultiven unes 150 hectàrees de cultiu i 15 d’hivernacles, amb una gamma molt àmplia d’espècies anuals (julivert, coriandre, alfàbrega, cebollí, cerfull, anet) i plurianuals (menta, sàlvia, sajolida, romaní, farigola).

El desenvolupament del sector de PAM seques en ecològic, tant per a l’obtenció d’olis essencials com per herboristeria, va començar el 2009. El 2012 ja hi ha 7 productors amb unes 2.5 hectàrees cultivades amb espècies com ara la farigola, el romaní, la lavanda o la marialluïsa.

Més informació

FONT: Rémi Proust, EPLEFPA Perpignan Roussillon, 04 68 64 89 71, remi.proust@educagri.fr

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: