NOTICIA: les dones més concienciades per emprar plantes medicinals

Les dones empren gairebé el doble de plantes medicinals que els homes

Les dones consumeixen de forma habitualgairebé el doble de preparats a base de plantes medicinals que els homes (27% contra el 14%) segons les darreres dades de consum presentades al VIII Congreso Internacional de Fitoterapia Ciudad de Oviedo, que va tenir lloc del 16 al 18 de novembre 2012  al Colegio de Médicos de Asturias, centrat en les terapies naturals de la dona madura.

Segons Ignacio Bachiller, coordinador del congrés, les dones estan més conscienciades dels beneficies de les plantes medicinals en la salut i les adquireixen a la farmàcia, sobretot per trastorns com l’insomni, el sobrepès i el trànsit intestinal, tot i que les dones madures mostren més interès per les plantes pel colesterol (amb fitoesterols) i per a combatre els problemes associats a la menopausa.

No obstant, Espanya continua a la cua respecte altres països com Alemanya o França, on la fitoteràpia està inclosa en els llistats de medicines dels seus sistemes de salut. D’altra banda, la majoria de les persones que les utilitzen reconeixen que ho fan per tradició familiar i que en el seu entorn també en consumeixen. Una gran proporció les adquireix de forma comuna als herbolaris i la majoria dels consumidors es mostren bastant i molt satisfets de l’eficàcia d’aquests productes.

De forma general, les herbes medicinals s’utilitzen per curar alteracions de salut poc rellevants o bé com a tractament preventiu, tot i que en alguns casos poder emprar-se  per qüestions de major importància. De forma freqüent es cerquen solucions a certes afeccions per les quals la medicina convencional té menys recursos. Seria el cas dels que es volen aprimar o busquen efectes estimulants.

Els problemes de salut tractats més freqüentment amb la fitoteràpia són els digestius (estrenyiment i problemes de digestió), l’ansietat, l’insomni i els problemes de sobrepès.

Les espècies vegetals més consumides a Espanya són: Eucaliptus (Eucalyptus globulus), camamilla (Matricaria recutita), té (Camellia sinensis), herbabona (Mentha sp.), regalèssia (Glycyrrhiza glabra), sàlvia (Salvia officinalis), senet (Cassia angustifolia), til·la (Tilia sp.), Valeriana (Valeriana officinalis), anís (Pimpinella anisum), poliol (Mentha pulegium / Satureja fruticosa), boldo (Peumus boldus), ginseng (Panax ginseng), cáscara sagrada (Rhamnus purshiana) i el ginkgo (Ginkgo biloba).

  FONT: Mi Herbolario 108

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: