NOTICIA: apostar pels perfums naturals

Heu de saber que molts dels perfums comercials tenen compostos químics com els ftalats i els almescos artificials que poden ocasionar alguns problemes de pell, sobretot en el cas de pells sensibles amb al·lèrgies, i també altres problemes de salut. Tanmateix, podeu optar per perfumar-vos amb fragàncies naturals procedents dels hidrolats i els olis essencials.

En el nostre dia a dia utilitzem una quantitat àmplia de substàncies químiques, moltes vegades sense saber-ho. N’hi ha a l’aire que respirem, a l’aigua, i també en molts dels productes que consumim diàriament, com per exemple els perfums, en els quals trobem els ftalats i els almescos sintètics. De fet, l’any 2005, Greenpeace va fer un informe en què analitzava 36 aigües i perfums sintètics, que concloïa afirmant que l’ús quotidià de perfums podia contribuir de manera substancial a tenir substàncies contaminants a la sang.

Per això sempre és millor buscar alternatives més naturals, ja sigui utilitzant un simple hidrolat (un subproducte resultant de la fabricació dels olis essencials). S’obtenen amb la destil·lació del vapor d’aigua de les plantes aromàtiques amb la finalitat d’extreure’n olis essencials, com l’aigua de roses o de lavanda. Els hidrolats, a part d’utilitzar-los com a perfums, també els podem fer servir per a moltes coses, com per exemple com a tònics capil·lars, tònics facials o netejadors facials. També els podem utilitzar com a base per preparar mascaretes en comptes d’utilitzar aigua o elaborar un perfum a mida amb olis.

FONT: Jordina Casademunt, etselquemenges.cat, 26 desembre 2012

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: