JORNADA: valorització biodiversitat vegetal en cosmètica i nutracèutics

Quels outils pour valoriser la biodiversité végétale méditerranéenne dans les secteurs de la cosmétique et des nutraceutiques ?

Data: 26 juny 2013, 9:30 h a les 12:30 h

Lloc: Forum – Technopôle de l’Environnement Arbois-Méditerranée, Domaine du petit Arbois – Avenue Louis Philibert – 13545 Aix en Provence (França)

Contingut: els sectors de la cosmètica i nutracèutica actualment cerquen noves plantes actives per ampliar la gamma de productes naturals. La biodiversitat vegetal de la zona mediterrània francesa és rica i poc explotada, i avui en dia hi ha poques dades sobre la caracterització d’aquestes plantes i la seva activitat. El projecte MEDISS del programa de cooperació europea MED ha permès difondre treballs per a comunicar a les empreses les dades sobre les plantes del sud de França.

En aquesta jornada, els socis del projecte presentaran els seus treballs i la base de dades MEDIPPAM.

També s’abordaran les problemàtiques d’aprovisionament de matèries primeres vegetals pel que fa al desenvolupament de nous productes.

 • Identificació de plantes interessants per la indústria: l’exploració científica. A càrrec de: Xavier Fernandez (Professeur – Université de Nice-Sophia Antipolis – Institut de Chimie de Nice UMR CNRS 7272).
 • Coneixement, conservació de la flora silvestre mediterrània i valorització sostenible de la recol·lecció silvestre en el medi natural. A càrrec de: Sylvia Lochon-Menseau (Directrice – Conservatoire Botanique National MEDiterranéen de Porquerolles).
 • Plataforma de cribatge automatitzat: una eina adaptada per identificar les activitats biològiques de les plantes. A càrrec de: Caroline Barette (Chercheur – Institut de Recherche en Technologie et Sciences pour le Vivant – CEA de Grenoble).
 • Presentació de la base de dades Medippam: treball realitzat i perspectives. A càrrec de: Elisabeth Vidal (Chargée de Mission – FranceAgriMer).
 • Posada punt dels sectors d’aprovisionament de plantes perfumeres, aromàtiques i medicinals: procés de desenvolupament de nous cultius per part d’agricultors. A càrrec de: Pierre Speich (Délégué filière plantes à parfum, aromatiques et médicinales – FranceAgriMer).

Inscripcions: la participació és gratuïta però fer la inscripció prèvia per e-mail o telèfon a  Coralie Blasco – FranceAgriMer – 04.92.79.34.46 – coralie.blasco@franceagrimer.fr

 Més informació:   Elisabeth Vidal – FranceAgriMer – 04.92.79.34.46 – elisabeth.vidal@franceagrimer.fr

 

Anuncis

One Response to JORNADA: valorització biodiversitat vegetal en cosmètica i nutracèutics

 1. nathalie ha dit:

  Bon dia,
  Per la gent interessada en les sortides fetes a França, proposo els meus serveis de traducció* (sóc francesa nativa i he obtingut el nivell C de català l´any passat ).
  El meu contacte és Nathalie (nnnctorre@gmail.com).
  (*Es pot pensar en traducció simultànea oral, o bé traducció escrita dels documents de les jornades… )
  Atentament,
  Nathalie

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: