ARTICLE: la revista Agrocultura parla del safrà ecològic

El proper número de la Revista Agro-Cultura (núm. 54 – hivern 2014), especialitzada en la producció ecològica i agroecologia, dedica l’article del mes en l’apartat “a preu del tros” a Joan Cartanyà: el retrobament amb el cultiu històric del safrà.

Aquí teniu un extracte de l’article:

El d’en Joan no és un projecte unipersonal de cultiu d’aromàtiques i safrà. ConcaPam, ubicada a Montblanc, a la comarca de la Conca de Barberà, va començar l’any 2008 a partir de la iniciativa de tres socis en funcions diferents: comercialització, administració-comptabilitat i producció. En Joan va assumir aquesta tercera pota i des d’aleshores ha anat abandonant paulatinament les feines informàtiques, que eren la seva professió com a enginyer industrial.

Però tampoc és un projecte d’una sola empresa, sinó que en certa manera treballa en xarxa: proposen als pagesos una relació col·laborativa en què el productor destina com a mínim una parcel·la de 150 metres quadrats a safrà, que és la superfície que es calcula que pot dur una persona. Concaromis, que és com s’anomena ara l’empresa convertida en SL amb nous socis, hi posa els bulbs i la infraestructura, que en Joan explica que pot pujar fins a 500 euros. Un cop feta la collita, Concaromis compra el safrà al preu prèviament decidit, l’envasa i el comercialitza amb la marca Aromis. Una era de 150 metres quadrats pot suposar 1200 euros en el seu millor moment… Més

Font: Agrocultura

Autora: Alba Gros

Una resposta a ARTICLE: la revista Agrocultura parla del safrà ecològic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: