PROJECTE: cultiu intensiu del safrà a la Conca de Barberà-Priorat

En el marc del projecte INNOVACTIVA – Impuls i innovació rural Conca de Barberà-Priorat, i del projecte concret “Innovació en els sectors agroalimentaris tradicionals del territori a través de millores en processos i producte”, el Grup de Plantes Aromàtiques i Medicinals (Àrea de Productes Forestals no Fustaners) del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya ha elaborat dos estudis:

En el marc d’aquests estudis es va realitzar la recopilació de dades tècniques i la implementació de proves amb la col·laboració de l’empresa Concaromis, per a valorar la posada a punt del cultiu forçat del safrà amb condicions controlades de temperatura i humitat, emprant equipaments que fossin econòmicament assequibles per petits productors, amb l’objectiu d’aconseguir floracions esglaonades que disminuïssin la necessitat de mà d’obra durant la collita de les flors de safrà .  Els resultats obtinguts han permès fer càlculs de rendibilitat en comparació amb el sistema tradicional de cultiu, fent alhora una proposta d’instal·lacions i protocol de producció adaptable a un petit agricultor.

D’altra banda, es van cercar dades de mercat i de models empresarials a l’Estat Espanyol i a Europa, elaborant recomanacions estratègiques per a l’agrupació de productors de safrà ecològic del projecte “Safrà de la Catalunya Interior”, amb més de 30 emprenedors, 10 dels quals estan situats a les comarques de la Conca de Barberà i Priorat.

Més informació

Una resposta a PROJECTE: cultiu intensiu del safrà a la Conca de Barberà-Priorat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: