JORNADA: horticultors del demà, alternatives de producció i venda

Jornada tècnica

HORTICULTURES DE DEMAIN : “Produire autrement, Vendre autrement”

Data: 3 de març 2015

Lloc: Lycée Horticole Terre d’horizon, Romans (Drôme-França)

Contingut: aquesta jornada sorgeix de la necessitat de reposicionament de les empreses en el mercat de l’horticultura en el seu sentit més ample: aromàtiques i medicinals, verdures, floricultura, viverisme ornamental i de fruiters, aquaponia, cultius especialitzats.

Està adreçada a tots els actors dels sectors vegetals i hortícoles: productors, distribuïdors, organismes de desenvolupament, assessors tècnics, ensenyament i associacions.

En el marc de la jornada s’abordaran els temes dels sectors innovadors, els processos adaptats a aquests nous sectors i els circuits de comercialització innovadors.  A tal efecte es comptarà amb la presència de productors que duen a terme diferents innovacions, i amb organismes que treballen en diferents projectes pel desenvolupament tècnic i econòmic del sector.

Programa (presentacions relatives a les plantes aromàtiques i medicinals):

9:45-11:45 h Gran debat
Alternatives de producció(taula rodona amb experiència de productors)

  • Plantes aromatiques: Stéphanie TENCHON, productrice & transformation en
    Drôme des Collines.

Alternatives de venda (circuits innovadors, quins mercats?)

  • PPAM & Démarche bio-équitable en production locale : André HYVRIER,
    société de transformation – huiles essentielles ELIXENS à Crest dans la Drôme.

14:30 – 15:00 h Fòrum PPAM

  • Nouvelles filières en PPAM : cultures possibles. Pierre-Yves MATHONNET, Chambre d’agriculture de la Drôme.
  • Rechercher autrement : implication des producteurs dans la recherche. Laurent COUSTON,Innovation en PPAM, ITEIPMAI, Domaine de la Vesc.
  • Cultures aromatiques sous serres photo-voltaïques. Raymond MORAND & Joël VIVION, Cruas.
  • Service de distillation chez le producteur. Michel MENEUVRIER, SAPAD Distillerie mobile, Le Pouzin.

13:30-17:30 Conferències

  • Production & marché de la spiruline : Régis GENEVE, EARL Layat, & Jean Marc ROBIN, Algoa-Spiruline, producteurs de spiruline dans la Drôme & l’Isère
  • Valorisation des plantes alpines à usage cosmétique : l’expérience suisse. Claude-Alain CARRON, Station expérimentale du Conthey (Suisse).

DEMONSTRATIONS

  • Distillerie mobile SAPAD, Michel MENEUVRIER

I molt més…

Contacte: Olivier Gros, tel 0033 (0)6 13 48 25 60,  e-mail: expl.romans@educagri.fr

Més informació

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: