NOTICIA: butlletí Saps què del CTFC

Butlletí Saps que… d’informació de les novetats més destacades pel que fa a activitats, publicacions i projectes, dutes a terme des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya durant el quart trimestre de 2009.

L’Área de Productes Secundaris del Bosc, dedicada a les plantes aromàtiques i medicinals ha realitzat les següents actuacions:

  • En el marc del projecte INTRADER (Innovació i Transferència per al Desenvolupament Rural), del programa Emplea Verde (Fundación Biodiversidad), l’APSB ha elaborat 5 unitats didàctiques (cultiu, bones pràctiques agràries, recol·lecció silvestre, transformació i comercialització i mercat) dins de l’acció d’Assessorament en Produccions de Plantes Aromàtiques i Medicinals. Més informació (c o n t a c t e : eva.more@ctfc.cat).
  • Durant el mes de gener finalitza el projecte Uso sin abuso- Producció sostenible de flor d’àrnica al Pirineu amb la presentació dels resultats obtinguts. Les xerrades es realitzen a diferents localitats del Pirineu: Pont de Suert, Viella, Esterri d’Àneu i la Torre de Cabdella i compten amb la participació de Roser Melero de l’APSB i d’Ana Sirvent de TaüllOrganics (contacte: roser.melero@ctfc.cat).
  • Els dies 23 i 24 de novembre de 2009, l’Eva Moré va ser convidada per France AgriMer a la població francesa de Forcalquier, a assistir a un seminari de treball per exposar la situació de la producció i els mercats de les plantes perfumeres, aromàtiques i medicinals a Espanya i presentar les eines de seguiment econòmic i mitjans de difusió emprats. Al seminari van assistir experts econòmics de diferents països mediterranis amb l’objectiu de tirar endavant el Centre d’Etude et de Développement Durable Euroméditerranéen (CEDDEM). Més informació
  • El passat novembre es va participar en la primera reunió de coordinació a Madrid del projecte Selecció i millora pel seu comportament agronòmic i riquesa en principis actius de poblacions silvestres espanyoles de les espècies Lavandula latifolia, Rosmarinus officinalis, Salvia lavandulifolia i Thymus mastichina ja  caracteritzades químicament . Aquest projecte del Subprograma de Investigación Fundamental en Coordinación con las Comunidades Autónomas del INIA el realitzen conjuntament Madrid, Castella-La Manxa, Castella-Lleó i Catalunya (contacte: monica.fanlo@ctfc.cat).
  • S’ha iniciat l’execució del projecte encarregat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell: Estudi de viabilitat de producció a la comarca de l’Alt Urgell d’espècies vegetals autòctones amb aplicacions industrials al sector aromàticomedicinal (contacte: monica.fanlo@ctfc.cat).
  • El Ministerio de Industria, Turismo y Comercio ens ha concedit la realització del projecte HERBAM: Memoria Mediterrania del Uso de las Hierbas, del Subprograma Avanza Contenidos, en el marc de la convocatòria 1/2009 d’ajudes per a la realització de projectes i accions de l’Acció Estratègica de Telecomunicacions i Societat de la Informació (contacte: eva.more@ctfc.cat).
  • El passat 26 de novembre de 2009, l’Eva Moré va realitzar una xerrada informativa a l’ajuntament de Cardona, que portava per títol “ Producció Agroindustrial de Plantes Aromàtiques i Medicinals: cultiu i transformació”.

FONT: Saps què núm. 19 – Febrer 2010

Deixa un comentari