FIRA: mercat de les espècies a Argençola

2on Mercat de les Espècies, Productes i Artesania

Data: 17 juny 2012

Lloc: Argençola (Anoia, Barcelona)

Contingut: recuperació de un Mercat molt important per la Catalunya Central on el cultiu del safrà al segle XIX va determinar i condicionar la zona i la gent. En aquesta edició donen a les Espècies tot el protagonisme i seran el centre d’atenció. Olors, sabors i colors inundaran els carrers de la Vila d’Argençola amb la Recreació d’un Mercat d’Espècies d’Istanbul (Turquia) on es podran trobar especies en conus, te amb menta, i d’altres sorpreses.

Activitats:

10:00 – 20:00 h . Mercat de les espècies, productors i artesans.

11:00 h, 19:15 h. Visita guiada per les parades de espècies, productors i artesans.

 

 • 9:00-11:00 h. Sortida de reconeixement d’herbes remeieres per la riera de Clariana (Argençola). A càrrec de: Astrid van Ginkel, llicenciada en Farmàcia i màsters en Biologia, especialista en plantes aromàtiques i medicinals, directora de la consultoria especialitzada Fitomon.
 • 11:00 – 13:00 h. 1er concurs de SALS CONDIMENTADES. Proclamació del guanyador/a a les 15:30 h.
 • 11:30-12:30 h. Taller infantil, per a nens i nenes de fins a 10 anys. Mostra per a cada participant. A càrrec de Martí Garrancho i ajudants
 • 12:00-13:00 h. Xerrada  “Les herbes, espècies i flors alimentaries i els seus aromes a la cuina”. A càrrec de Llorenç Teixé, Manantial de la Salud.
 • 13:00-14:00 h. Xerrada “Les especies, bones per pensar. Filosofia de la gastronomia” parafrasejant el llibre de Harris “Bueno para comer, bueno para pensar”. El menjar lligat a la teoria dels cinc elements xinesa. A càrrec de Jordi Colobrans Delgado, antropòleg que viatja  pel món a través del paladar i amb els diversos menjars pensa com de diferents poden ser les coses. Co-Autor del “Cocinero de Damasco”. Amb degustació sorpresa.
 • 14:00 h. Dinar popular de Sant Sebastià, “cadascú l’haurà de portar“. O es podrà comprar dinar preparat amb ingredients dels Productors locals. Degustació de tes i cafès aromàtics i especiats.
 • 16:00-18:00 h. Taller Anem a preparar licors i elixirs d’herbes. Mostra per a cada participant. A càrrec de Sílvia Escura, Mª Àngels Solé i Maria Descarrega
 • 18:00 h. Jocs del mon per a nens i nenes.
 • 18:00-19:00 h. Xerrada Les espècies i l’efecte plaent del plat fins al cervell. Josep de Haro de la SECS.
 • 20:00 h. Tancament del Mercat i Música en directe

Més informació

One Response to FIRA: mercat de les espècies a Argençola

 1. […] Hores” de Ràdio 4, varen entrevistar l’Àstrid van Ginkel, coordinadora del mercat de les espècies d’Argençola, organitzada per l’associació El Trill, on va posar en situació d’on està Argençola […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: