NOTICIA: creació d’un jardí de plantes autòctones a Taüll

Taüllorgànics, l’empresa dirigida per Ana Sirvent, que cultiva àrnica (Arnica montana) a Taüll (Lleida), iniciarà a la primavera un jardí experimental de plantes i arbres autòctons del Pirineu.

El projecte, pioner a la comarca de l’Alta Ribagorça, compta amb una subvenció de 25.000 euros del Parc Nacional d’Aigüestortes, i preveu plantar a la primavera prop de 200 llavors d’unes 10 espècies, en un espai d’uns 3.000 m quadrats.

L’objectiu és experimentar i estudiar la viabilitat de les diferents espècies, crear un banc de llavors, implicar a les administracions i convertir d’espai en visitable, promovent activitats i visites guiades al voltant de l’educació ambiental, l’agronomia i la recerca. D’altra banda, també volen afavorir la promoció turística de la zona a través del que, en un futur, es podria convertir en un museu a l’aire lliure on es fomentés el coneixement del territori.

Per posar en marxa el projecte, els impulsors ja han començat la recollida de llavors i plantes pel territori, i han posat a punt el terreny per a realitzar la plantació el mes d’abril.

A més, Taüllorgànics informa que a partir d’aquesta primavera tots els productes cosmètics que elabora a base de l’àrnica que cultiven, tindran ja el segell ecològic, i que s’ha posat en contacte amb l’oficina dels Skygames Ribagorça Romànica 2012 per a col·laborar amb els seus productes en els jocs.

FONT: La Mañana, 23 de febrer 2011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: