JORNADA: producció i comercialització de PAM a Valls

Jornada tècnica sobre producció i comercialització de plantes aromàtiques i medicinals

Data: 3 d’agost de 2010, 16:00-20:00 h

Lloc: Cambra de Comerç de Valls, C/ Jacint Verdaguer, 1r 1a – Valls (Tarragona).

La producció de plantes aromàtiques i medicinals comença amb el cultiu o la recol·lecció fins arribar a l’obtenció d’una matèria primera que abasteix un ampli ventall de sectors industrials.

Aquesta matèria primera, que pot ser herba seca, oli essencial, herba congelada, un extracte o herba fresca, necessita un procediment amb un equipament i unes instal·lacions adequades, tant per fer el cultiu com la transformació, i després tots uns protocols de comercialització.

En aquesta jornada tècnica es treballaran tots aquests aspectes i es donarà suficient informació per tenir una idea general de tot el procés, començant pel camp i arribant al punt de venda.

Contingut:

  • Els sectors industrials usuaris de plantes aromàtiques i medicinals. Com arribar-hi. A càrrec de Roser Cristóbal, Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.
  • De la multiplicació a la collita: el cultiu de plantes aromàtiques i medicinals. A càrrec de Mónica Fanlo, Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.
  • Transformació (assecat i destil·lació) de la collita: obtenció de matèria primera. A càrrec de Roser Cristóbal, Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

Taula Rodona:

Organitza: Oficina Comarcal de l’Alt Camp, Assessorament Rural i Innovació Tecnològica, Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural. Tel. 977 250441

Més informació

Deixa un comentari