AJUTS: subvencions estatals per incentivar el cultiu del llúpol

El passat 28 de maig es va aprovar el Real Decret pel qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions estatals destinades al sector del llúpol, (Humulus lupulus) matèria primera aromatitzant de la cervesa.

La mesura comporten ajuts econòmics per l’agricultor d’entre el 40 i el 50% de la inversió realitzada per al posada en marxa de noves explotacions, en la renovació, reestructuració o millora de les explotacions ja en producció, i en la modernització i adquisició de la maquinària per a millorar la competitivitat de les explotacions.

Espanya és el setè productor de llúpol d’Europa i el novè del món. La major part dels terrenys cultivats es troben a Lleó (33 de les 35 localitats productores) i la resta a la Rioja i a la Coruña, zones on es donen les condiciones edafoclimàtiques necessàries per al desenvolupament de la planta (sobretot terrenys amb pH àcid).

Sembla ser que estan disminuint les plantacions i amb aquesta mesura la Sociedad Anónima Española Fomento del Lúpulo, entitat comercialitzadora del llúpol, de la qual en formen part tant els agricultors com les empreses cerveseres, en volen incentivar el seu cultiu.

Real Decreto 714/2010, de 28 de mayo, por el que se establecen las bases reguladoras de las subvenciones estatales destinadas al sector del lúpulo

FONT: Alimarket Alimentación, 2 de juny de 2010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: